Ferieuke og eventyr i Brasil

Siden vi hadde så mange ulike eventyr i ferieuka, er det ikke nok å bare fortelle om mine egne opplevelser, og derfor vil jeg poste et gjesteinnlegg fra turen til Amazonas i løpet av de nærmeste dagene. Dette innlegget vil likevel handle om hva jeg har gjort de siste par dagene :)

Som tidligere nevnt, dro folk til mange ulike steder i ferieuken – både jungelferd til Amazonas, biltur i Sør-Brasil (som inkluderte en svipptur til Uruguay) og opphold i vakre Bahía preget hverdagen til de norske studentene i Brasil. Personlig valgte jeg å bli på Ilha Grande, der hverdagene mine var både avslappende og veldig spontane  – jeg planla aldri hva jeg skulle gjøre, og ble derfor veldig overrasket over resultatet: med både tur til Cachoeira (et vakkert fossefall midt i jungelen), jobb som turistguide på en lokal båt, tur til både Lopes Mendes og Lagoa Azul for å snorkle og leke i surfebølgene, bursdagsfeiring på brasiliansk vis, samt en tur til en av de 600 favelaene i Rio de Janeiro, kan jeg trygt si at ferieuken min var ganske innholdsrik.

Sistnevnte var spesielt attraktivt for meg, siden det virkelig ga meg innblikk i hvordan en stor del av den brasilianske befolkningen lever – til tross for at de fleste lever i fattigdom i favelaene, kan man trygt si at det er nettopp her man får oppleve den vaskeekte brasilianske kulturen med både rytmer, sang og sosial glede. En stor favelafest med funkyrytmer samt churrasco (brasiliansk barbeque) sto derfor på menyen, der både lokale venner fra Ilha Grande og ungdommer som bor i favelaen deltok. Bedre Rio-helg skal du med andre ord lete lenge etter (i alle fall om du fokuserer på kulturell utveksling og forståelse av andre mennesker).

Med tanke på at jeg var den eneste norske fra gruppen som ble igjen på Ilha Grande, fikk jeg også øvd meg masse på å snakke portugisisk med lokalbefolkningen, til både deres og min egen fornøyelse. Til tross for mange misforståelser og mange spørrende blikk, klarte jeg til slutt å kommunisere med brasilianere på deres eget språk med fullstendige, «feilfrie» setninger, noe som vil gjøre ukene fremover betraktelig enklere (det er tross alt ikke så mange som snakker engelsk her). Med andre ord; om det er noen der ute som har lyst til å lære seg portugisisk i løpet av oppholdet i Brasil, kan jeg garantere dere at det ER mulig – dere må bare ville det nok.

Dessverre er ferieuka offisielt over, og det betyr at rutinene med forelesninger, kurs og kollokvium atter en gang trer inn i hverdagene våre. Enkelte lever fortsatt på ferierusen, men dette endres nok ganske fort – vi skal tross alt levere vår andre deleksamensoppgave i kulturforståelse på fredag … Jippi!

Tchau!

Monika
Ilha Grande, Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *