Lese, lese, lese, pugge, pugge, pugge!

Ting går i ett om dagen: Siden siste blogginnlegg har de fleste hatt hendene fulle av notater og bøker, ettersom vår første eksamen nærmer seg med stormskritt.

På torsdag hadde vi en liten generalprøve på hvordan det hele vil foregå. De fleste innså hvor mye vi faktisk må kunne for å bestå eksamen, og at pensumlesing derfor må være førsteprioritet denne uka. Det er ikke bare fest og moro når man studerer i utlandet, med andre ord. Man må ta litt ansvar og lese pensum et par timer om dagen også.

Selv om enkelte stresser hodet av seg og leser dagen lang (inkludert meg), har andre et litt mer jordnært forhold til den store prøven. Det er tross alt tilrettelagt med både eksamensuke («leseuke») og kollokvium hver dag fremover, slik at alle rekker å gå gjennom alt nødvendig stoff før selve eksamen. Personlig syns jeg det er veldig greit å få diskutert stoffet og bearbeide det sammen – man både lærer av å høre på andre og forklare ulike begreper og definisjoner selv.


Kan ikke akkurat klage på utsikten, vel å merke!

I kveld kan det hende vi tar en liten pause fra lesinga alle sammen – det er tross alt lørdag, og Ilha Grande inviterer til Festa da Primavera (“vårfest”). Alle de lokale jeg har snakket med har tenkt seg dit, så det kan hende vi får smake på en skikkelig brasiliansk feststemning.

I mellomtiden får vi alle ta opp boka, lese om Descartes og Hume, og forberede oss til kollokvium i kveld.

Tchau!

Monika
Ilha Grande, Brasil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *